Mezar-ı Şerif’te hanehalkı gelirinin belirleyicileri (Business & Management Studies: An International Journal, 2021)
Hanehalkı gelirinin incelenmesi, yoksulluk teorisi ve gelir dağılımındaki en önemli konulardan biridir.  Bu araştırma, Mezar-i-Şerif'te hane gelirinin belirleyicilerini belirlemeyi ve incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışma betimsel-analitik bir metodoloji yaklaşımı olup, uygulama amacı açısından yerel düzeyde mikroekonomik bir yaklaşımla kesitsel olarak gerçekleştirilen uygulamalı bir araştırmadır.  Örneklem büyüklüğü, basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle örneklenen 2019 yılında Mezar-i-Şerif'in 6. bölgesinden 200 haneyi içermektedir.  Veri toplama aracı, araştırmacı tarafından yapılan ve toplanan, SPSS yazılımı ile regresyon modeli ve geliştirilen ekonometri modeli kullanılarak analiz edilen bireysel ankettir. Araştırma bulguları, önerilen regresyon modelinin bağımlı değişkenin %42.2'sini tahmin edebildiğini göstermektedir.  Regresyon modelinin analizi, hane reisinin eğitimi, sözleşmeli çalışan üyeleri, hanelerde çalışan üye sayısı, emekliliğin gelir kaynağı, kira, Hawala, çiftlik bağımlı değişkeni ile sadece gelir kaynağının önemli pozitif ilişkisi olduğunu göstermektedir.  El sanatları bağımlı değişkenle negatif ilişkiye sahiptir, ancak bağımsız değişkenin geri kalanı bağımlı değişkenle anlamlı bir ilişkiye sahip değildir.