(untitled) (Business & Management Studies: An International Journal, 2020)
Bireysel emeklilik şirketleri, finansal sistemin önemli kurumsal yatırımcılarından birisidir ve uzun vadeli yatırım perspektifi ile finansal sistemin gelişimine önemli katkı sağlamaktadırlar. Bu çalışmada Uşak Üniversitesi personeli örnekleminde anket yöntemiyle elde edilen veriler ile faktör analizi ve lojistik regresyon analizi kullanılarak finansal okuryazarlık düzeyinin kişilerin bireysel emekliliğe katılımı üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Analiz sonucunda temel ve orta düzeyde finansal okuryazarlık düzeyinin kişilerin bireysel emekliliğe katılımı üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olmadığı, ileri düzeyde finansal okuryazarlığın ise kişilerin bireysel emekliliğe katılımını negatif etkilediği belirlenmiştir.